Ionut Epure

Ionut Epure

(M) red simpson x (F) berlin lira x (F) red lira

 

  • Volum apa 80l, temp 27 grade, schimb de apa voi face o data la 3 zile (maxim 40%)
  • Hrana: larve rosii (congelate), artemia(congelata), tetramin granule, tetra discus granule, spirulina. 
  • Am ales acest trio fiind cei mai frumosi pestisori ai mei..

 

13.07.2018

Masculul si femela red lira sau acceptat foarte repede si dupa un timp record vad si 3 puiuti in aceasta seara..(zic ca este de la femela red lira pt ca la ea am vazut burtica marisoara.si vorbind si cu Aioane Marius . a comfirmat ca-m in 3 sapt voi avea puii daca se vede burtica..acest mascul din concurs a fost singurul mascul in ultima luna in acvariu), in aceste doua sapt femela de berlin a fost fugarita doar de f. Lira cand se apropia de masculu sau de “coltul lor” iar in aceasta seara vad ca si femela de berlin este fugarita de mascul..(femela de berlin a avut si un accident de a se prinde intre doua pietre si facuse o rana serioasa si vorbind cu Costel Maxim despre asta mia zis un tratament..si multumesc frumos pt gest) acum sa vindecat bine mersi
Am scris ca le voi da vreo 5 feluri de mancare.dar nu a fost asa pt ca nu mananca chiar de toate..cel mai mult papa tetra discus si larve rosii congelate si foarte putin mai papa artemia congelata.cam astea trei am dat in ultima saptamana. Maine voi merge dupa maternitate sa bag si puii sa le fac video mai clar.

 

29.07.2018

…schimbari in ultimile 2 sapt sau facut cateva:
Prima schimbare a fost hrana..nu le mai dau asa de multe pt ca nu toata e pe placul lor,asa ca le dau doar 3 tipuri(tetra discus .larve rosii congelate si artemia congelata).in acest fel evit sa mai zboare prin acvariu hrana.
A doua schimbare facuta e la schimburile de apa..nu le mai fac o data la 3 zile pt ca mi se tot decicleaza acvariul..si am ales sa fac o data la sapt si am introdus si un filtru extern si 3 cory panda pt resturile de mancare ce raman.
A treia schimbare observata este la pestisori. femela de lira este cam timida in ultima vreme.sta doar ascunsa dupa niste plante cand se apropie cineva de acvariu.ceea ce nu obisnuia sa faca..era mai curioasa la inceput.in schimb femela berlina nu resuseste sa intre pe sub pielea masculului..pare ca nu o place.

 

 

 

06.08.2018

..Si avem puisori!

12.08.2018

Ca schimbari nimic special.
Masculu si femela red lira se inperecheaza iar. De berlina nici nu se atinge .
Puisori sunt bine mercy. Azi au primit pt prima data artemia eclozata.dar congelata pt ca ieri a eclozat la 1 noaptea si nu avea rost s’o irosesc.
Iar marea schimbare va venii pe la sfarsitu sapt pt acest trio..ii mut intr-un bazin de 600 l..cu puii de scalari. iar la ceilalți xifo voi renunța. Raman cu bazinu mare!


 

01.09.2018

Pestisori mei is ok din punctul meu de vedere. Acum sunt in bazinu mare… de cand am facut aceasta schimbare femelele sau marit si puisori sunt tot in maternitate urmand sa achizitionez un acvariu mai mic sa-i pot elibera acolo. Iar din video cei 2 negrisori de la pui nu-s din concurs… zburdau prin acvariu si i-am pescuit repede.(scalarii abea asteapta sa-i prinda)


 

07.10.2018

Pestisorii inscrisi in concurs sunt foarte ok.. puii de la femela lira nu au dus-o foarte bine. Sau incovoiat si au murit mare parte din ei.. cum am vorbit si cu alti colegi despre aceasta problema, am cautat si pe net si explicatia cea mai buna care am gasit-o, era din cauza stresului si i-a avortat mai devreme. In schimb i-am mutat intr-un acvariu care e folosit ca sump pt ala mare… si vad ca mai am 5-6 buc din puii… am prins doar unul si l-am filmat un pic, scuze neclaritatea pozelelor dar unele probleme ma obliga cu alte prioritati…
Femela lira fusese iar gestanta… dar din cauza ca am intarziat cu separarea ei… scalari mei au papat cam tot..sper sa fii tras apa câțiva pestisori in sump… in filtru nu pot ajunge din cauza buretilor. 

11.10.2018

Azi am eliberat un puisor cam de 1.5 cm in acvariul mare alaturi de scalari.. si restu familiei.. nu par a fi interesati de a-l fugari. Sper sa reziste si sa prind curaj pt a-i elibera pe toti in bazinul mare.

 

31.10.2018

Pestisorii sunt ok..inca in viata.nu am avut decese decat la puii.masculul din concurs in continuare se tine dupa femela red lira si sper la urmatoare fatare sa am timp sa ma ocup de ei(sa o separ sa fiu pe faza la acel moment) in schimb femela de berlin lira inscrisa in concurs a accepta noul mascul. Un mascul superb care sper sa faca lucruri bune in ce ma priveste pe linia de berlin(stiu ca nu voi putea sa-i prezint in concurs pe cei de pe berlin daca va fata),in schimb ii voi posta normal pt a vedea cum vor evolua.
Am fost neglijent pe partea de concurs,dar eu fiind un simplu pasionat am incercat.
Se pare ca nu am avut acele experiente necesare pt a creste si a avea foarte multi pui din fatarea prezentata in concurs.. am doar 3 puisori care cu greu evolueaza..
In schimb am invatat din trecut.. am pregatit doua acvarii de 20 l echipate corespunzator.si astept noii puisorii de la cele doua femele.

 

04.11.2018

Buna seara..ei sunt cei doi simpatici de au mai ramas din puii de la femela red lira. Al 3 lea sa pierdut prin bazinul mare si sper sa-l gasesc ca sa-l pun si pe el . Sper sa-mi fac timp sa bag aparatul in ei si sa va plictisesc pana la sfarsitu concursului cu ei..sau cine stie poate un nou rand de puiisori de la femele. Am sa exclud femela de berlin de la concurs..pt ca danseaza cu alt mascul.si nu cu cel din concurs. Dar am sa va tin si la curent cu evolutia de berlin 
O seara buna!

 

14.11.2018

Cele mai reusite poze.. alerg dupa el ca un nebun.doar in zoom mare il prind. 

18.11.2018

A inceput sa se mai inroseasca.. asa ca mai multa “carnita” pt ei

 

08.12.2018

Ea e singura care e mai mare si care are potential din punctul meu de vedere pt a merge cu taticul ei .la o noua serie de pui. Ma pregatesc zilele astea sa scot puii de la berlina,dar aici e alta poveste. Acest concurs ma invatat cum sa am grija de ei, si ca nu e asa de simplu pe cat credeam eu . In primul rand ai nevoie de spatiu(acvariu) separat. Timp foarte mult..au nevoie de atentie..hrana buna..schimburi dese de apa. Care la mine au cam lipsit toate astea.. din lipsa timpului.
Am intrat in acest concurs pt a capata experienta.rasplata mea pt mine in acest final de concurs consta in cunostintele pt care le-am capatat.. am pornit un nou proiect de ceva vreme .si sper sa ma descurc mai bine. Succes 

 

Please follow and like us: